Deze DLG met spanwijdte van 1 meter is grotendeels gemaakt van balsa. Deze spanwijdte noemt men meestal een “mini”. Een DLG met 1.5 meter spanwijdte noemt men een “full size” omdat dit de maat is van F3K, de enige westrijdklasse voor DLG’s.

Het gewicht is ongeveer 170 gram inclusief de besturing en hoogtemeter. De romp is een carbon buis en de vleugel is balsa ribbenbouw bespannen met Oracover light. Dit toestel wordt veelal vanaf tekening gebouwd. In dit geval is het van een CNC-gesneden bouwsetje met beperkte oplage. Over de hele wereld wordt de MiMi gebouwd en we kunnen dus trots zijn op Frans Bal die niet alleen deze DLG heeft ontworpen, maar ook nog dit exemplaar heeft gebouwd (om een nauwkeurige bouwbeschrijving van de bouwset te kunnen maken).

Deze beginners-DLG heeft geen rolroeren, maar enkel hoogte- en richtingsroer. Die 2 stuurvlakken worden uit gewichtsbesparing aangestuurd met een dyneema visdraad waarbij een veer in het roer ervoor zorgt dat deze op spanning blijft. Hierdoor is ook de speling die soms aanwezig is bij stuurstangen verdwenen. De stuurvlakken zijn enkel behandeld met een dunne laag PU-lak om het achterste gedeelte zo licht mogelijk te houden. Deze lak gebruikt men normaal voor parket.

Mocht DLG je interesse hebben, maar zie je op tegen de hoge prijzen van de full-carbon F3K-DLG’s dan heb je hier een winnaar waar je ook als gevorderde plezier van kunt hebben.

Frsky X4R-ontvanger met telemetrie, Zippy 350 mAh single cell, Frsky variometer, Dymond D47 op richtingsroer en Turnigy D56LV op hoogteroer. De Dymond D47 staat bekend als betrouwbare, sterke en lichte servo. Deze MiMi had in eerste instantie 2 D56LV-servo’s totdat de servo voor het hoogteroer kapot ging.

Pin It on Pinterest

Share This